2007. szeptember 24., hétfő

Bogi beagle első hete nálunk, velünk


Egy hétig lakott bent, kis kosárkájában. Egyetlen egyszer sem kellett a 6. hetében lévő kiskutya után  pisit, kakit takarítani, pedig igencsak "gyorsjáratos" volt szegényke, féreghajtó, átállás új kajára..


Ha ki akart menni nyafizott egy kicsit, mi  pattantunk, (éjjel ki az ágyból) és vittük a kertbe.


Ő meg napról napra messzebbre ment az ajtótól, sokszor attól féltem a sötétben, hogy elveszik aprókcska manócska az alacsonyan kúszó talajtakaró növényeim alatt. Eleinte kétszer, kellett felkelni hozzá, de pár nap múlva a második már kora hajnalra tolódott ki. Sosem ugrott, mászott ki a kosárból, pedig megtehette volna.


Egy ilyen éjszakai járat után nem volt szabad venni a lapot és leállni vele játszani, kis harapdálós, kapkodós menetket, próbáltam smizni, és ez áltaában hatásos volt, aránylag gyorsan visszaaludt.  Nappal valaki kint volt vele, amíg el nem álmosodott állandó felfedező úton volt hancúrozott, vagy kerti ládikóban pihizett. Aztán kosárka és alvás.


 Tudtuk, hogy falkakutya, és nagyon jó lenne mellé egy társ, de egy (darab) kutyusban állapodott meg a család. Ez a falkakutyás dolog azért sűrűn szóbajött, a férjem egy pár nap után azt mondta kerítsünk mellé egy fiúcskát. De, akkor kint fognak lakni attól a perctől kezdve, hogy ketten lesznek.


Nyilván ennek részben az is a magyarázata, hogy a férjem volt az első, aki éjszakánként felébredt a kutyás ébresztőkre. A lányom és én, akik vállaltuk ezeket az éjjeli menteket, napról napra , akarom mondani éjszakáról éjszakára, mélyebben aludtunk. nem szokta  kutya a szántást :-)))    A Férj viszont nem, miután felébredt,  ő volt a vekkere az épp ügyeletes kutyásnak.


Így aztán úgy gondolta, hogy az ő éjszakái is nyugodtabbak lesznek (a három gyerekkel volt bőven részünk zűrösben is, de milyen gyorsan meg tudja szokni az ember a jót... Gyorsan???? A legkisebb is 15 éves lesz maholnap, nem most volt éppen, amikor felsírt éjszaka :-))


Közös megállapodás: mindenkinek jobb lesz, ha két kutyusunk lesz.


A megállapodást a tettek követték, de gyorsan... ezért felemás sikerrel...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése