2007. szeptember 28., péntek

Egy kis jellemzés...róluk



Bogi, amíg maga volt, nem sok idő az az egy hét, egy tünemény volt.


Kicsit kapkodott a kezünk után,  próbálkozott a papucsokkal, de nem bántotta a virágokat, nem tett kárt semmiben.


A talajtakaró növényeimet, illetve az alacsony, ládikós virágaimat bokornak használta... ügyesen meglapult az árnyékukban.


Gondjaink voltak az evéssel, mert állítólag ő nem kapott tápot, de a felsorolt kínálatból se fogadott el semmit. Kivéve egy  nem felsoroltat, a piszokjó párizsit. Ez a mamánk ötlete volt, egy kicsit csempésztem a tápba és így lassacskán megszokta,  hamarosan megette  a főtt pipihusit is rizzsel, zöldségekkel. Igazából a reggelit sosem akarta elfogadni, elég nehezen tudtam rászoktatni. Délben már csipegetett, esténként pedig elmondhattam, hogy vacsorázott...


Ez nagyon sokáig így ment, később meg  reggelenként  a  futkosást részesítette előnyben  :-)))


Amíg egyszer-kétszer pórul nem járt.


Mert az első közös étkezés alkalmával rögtön kiderült, hogy Brúnó egy zabálógép. Ez azóta csak megerősítve,  gondolom végleges állapot. Simán bevágta pillanatok alatt a Bogi adagját is..


Ez  újabb megoldásokat követelt. Brúnó bent, a közös helyükön, Bogi kint evett.


Aztán készültünk nyaralásra, a kutyákkal persze, össze kellett szoktatni. Brúnó szép lassan megtanulta, hogy addig nem mehet a Bogi tányérjához, amíg az be nem fejezte az evést és el nem vonult onnan. Boginak pedig meg kellett szokni, hogy, ha elmegy és még nem üres a tányér, mire visszajön kalandozásaiból, bizony már üres lesz. Megtanulta.


Manapság teljes egyetértésben étkeznek, Bogi eszik, Brúnó zabál. Ezt igazán az első csirkenyakas akció erősítette meg. Bogi rágott is... Brúnó csak nyelt... :-)))


A zabálós tulajdonságait leszámítva, na meg, hogy Brúnót azért már a virágok is érdekelték, ő sokkal jámborabb volt a Boginál. Egyszer sem harapta volna meg a kezünket, nagyon bújós volt,  őt lehetett gyömöszölni, simogatni. rögtön gerincre dobta magát. Bogi ezt nem engedte.


Bogi minden embert örömmel fogadott, és ez a mai napig is így van, még a betörőnek is örömpisket ejtene sűrű farkcsóválások közepedte...


Brúnó megfontoltabb, ő nem áll szóba kapásból akárkivel. A kis huncut Bogit küldi előre... :-))


nem kell küldeni, Bogi megy, Brúnó pedig óvatosan utána.


A hangos járművektől, hirtelen zajoktól pedig Bogi fél jobban, Brúnó nem nagyon foglalkozik ilyesmivel...


Az első tűzijátékkor még behoztuk őket, nagyon közel lődöztek hozzánk... a másodiknál mi mentünk ki és figyeltük a reakciót. Gondolom  a kopóknak nem kéne a durrogástól megrémülni. (bár szegény német vizslánk vadászkutya létére igen nehezen viselte ezeket a durrogós ceremóniákat.)


A reakció: Bogi azt kereste honnan jön a zaj...Brúnó elkezdett játszani, inni, pisilni...


Folyt. köv.


Addig is képek a leányzóról:








  


Blog Widget by LinkWithin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése