2007. november 13., kedd

Egy nehéz nap nehéz éjszakájáról...


Igen ez is elkövetkezett. A két kutyát nem akartuk összeengedni, egyrészt Bogi még bizonytalan volt, másrészt a nagy játékok közepedte könnyen baj érhette volna szemeket, a varratot.


Igazából nem Brúnótól féltettük, mert ő engedelmes kutya, szót fogad általában. Bogi tud nagyon rendetlen lenni és mindig kikezd  vele. Persze, hogy azt már Búnó se hagyja annyiban :-))


Ez rendben is lenne, rendben is van, ha nincs műtét utáni állapot, gallér, és 10 napig varrat.


Az éjszakánk igen érdekesen alakult. Tudni kell ehhez, hogy bent  a lakásban már aludt ugyan kutya, igaz nem sokszor,( Bogi az első itteni  hetében) egy szobában velünk viszont még sosem..


Na most az érdeklődés akkor kezdődött, amikor lefeküdtünk. Körbejárta az ágyunkat, érdeklődve szaglászta a takaró alól kilógő lábakat, meg nyilván az egész szituációt éber érdeklődéssel fogadta. Mert ők a Brúnóval ugye nem így szoktak lefeküdni a kutyaházikóban :-))).kapott egy ládikót, ami nagyon hasonlít a kinti ládájukhoz. Nem ment könnyen, de sikerült "lefektetni. Kellett egy elemlámpa, hogy az ágyban felülve meg tudjam keresni hol bóklászik, és ugyan mikor mit akar.


Mellesleg megjegyzem, hogy pár nap múlva már a gallér csörtögéséről tudtam merre jár, mikor kell neki  kimenni. Mert gondolom ez így van nála rögzülve, az első éjszakákon ki kellett még menni, volt , hogy 2x is, aztán a végén már csak hajnalban, vagy kora reggel. Nagyon szépen alakult.


Persze tanulópénzt azért fizettünk, megtalálta a "helyét" az előtérben, oda pisilt, ha nem voltunk összhangban, még néha napközben is.. De volt olyan éjszaka is, hogy nagyobb , sötét csoagot is találtam, akkor lekéstem róla..


Visszatérve az éjszaká(k)hoz, a férjem nem igazán értékelte, amikor megnyalta a talpát Bogi. Kifejezetten zavarta :-)) Ki érti miért? Pedig mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy találna egy  talpnyalót az emberek között.. :-))


Párszor körbejárta az első éjjel az ágyunkat, de egész jól aludt, igaz irgalmatlan nagy zajt tudott csapni a gallérral.


Brúnó a hivatalos verzió szerint ae egyik lányom szobájában aludt volna, de sehogy se akart bentmaradni. Illetve Bogi szobája ajtaján akart inkább bejutni. Megpróbáltunk egyedül a helyén hagyni, a kennelben, ahol a házikójuk is van. A leányzó megsajnálta, aztán végülis a szobájában kötött ki. De csak ezen az éjszakán, mert a reggel az rettenetes volt. Mindkettő menni akart ki, együtt nem lehett kiengedni, egymás után meg lehet, hogy valamelyiknek már késő lesz...jókora káosszal indult az a szombati munkanap.


Bogival időben kiértünk, meg is érte, mert irgalmatlan hasmenése volt, szintén epés stílusban, ez jó helyen  landolt kint .


Ez a nap még elég álomkómásan telt Boginak. nagyon sokat aludt, azt is megfigyeltem, hogy borús időben, vagy este, kislámpánál sokkal jobban alszik, mint napsütésben.



Bogi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése